Användarvillkor


Lars Wivallius ägs av Vendisa HB, företagsnummer 969769-3407. Genom att handla via och använda vår hemsida, https://larswivallius.com, accepterar du att vara bunden till dessa användarvillkor. Var god se till att du har läst och förstått villkoren för att använda vår hemsida.

BEKRÄFTELSE
När vi har mottagit din beställning kommer vi att skicka ett bekräftelsemejl till din mejladress. Det är viktigt att du skriver in rätt mejladress när du gör din beställning. Vi rekommenderar att du sparar mejlet som du får från oss för att göra eventuell kontakt med vår kundtjänst lättare. Beställningsbekräftelsen (kvittot) fungerar även som garanti och bevis på köpet.

BETALNING
Du kan betala antingen med kreditkort eller bankkort. Stripe, PayPal och Mondiddo hanterar alla våra banktransaktioner. Vendisa HB lagrar inte några kortnummer. Inga pengar dras förrän vi skickar varan från vårt lager.

BETALNING MED KORT
Betala med ditt Visa, AMEX eller MasterCard säkert över nätet. Dina betalningar sköts av Stripe och PayPal med kryptering och under strikta bankstandarder. Dina kortuppgifter skickas direkt till banken och kan inte läsas eller nås av någon annan än din bank. Inga extra avgifter tas för betalning med kort. När du betalar med kort gäller villkoren så snart betalningen godkänts. Om någon betalning inte har tagits emot efter att en beställning har gjorts kommer Vendisa HB automatiskt att avbryta din beställning.

SKATT
All skatt beräknas och inkluderas i den totala summan som visas vid slutet av beställningen. Vendisa HB måste enligt lag ange ett korrekt värde på alla försändelser.

BESTÄLLNINGAR
Beställningar som görs i en annan persons namn utan samtycke anmäls. Vendisa HB förbehåller sig rätten att ändra priser och korrigera felaktiga priser på alla beställningar. Om ett pris är fel kan Vendisa HB avbryta beställningen och betala tillbaka pengarna för din beställning. Detta kan ske när som helst. Konsumenter har rätt att returnera varor inom 30 dagar från att varan mottagits. Rätten gäller endast om varan är i sin ursprungliga förpackning och i samma tillstånd som den mottogs i. Om konsumenter utnyttjar rätten att skicka tillbaka en beställning ska de kontakta Vendisa HB för att få en korrekt adress att skicka varan till. Om en vara skadas under transport ska Vendisa HB kontaktas inom 30 dagar för information om kompensation.

GARANTI
Garantivillkor: två år från inköpsdatum. Denna garanti täcker tillverkningsfel av själva klockan. Garantin täcker inte använda batterier eller vanligt slitage. Garantin täcker inte skador som uppstår till följd av onaturlig användning eller felanvändning av klockan. Ersättningar till följd av ej fungerande vattentäthet gäller ej om kronan inte är sluten ordentligt vid kontakt med vatten. För att en ersättning ska ske enligt denna garanti, var god använd kontaktformuläret på Kontakt-sidan. I ditt mejl till oss, specificera namn, adress, beställningsnummer och en detaljerad beskrivning av problemet. Skriv slutligen “Reclaim of purchase” som rubrik.

Notera att reparationer/ersättningar inte är gratis i följande fall, även under villkoren för garantin:

- Skada som uppstått till följd av felaktig användning eller oförsiktighet (repor, bucklor, etc.)
- Skador till följd av obehörig reparation eller modifikation.
- Skador till följd av brand eller vatten, eller en naturkatastrof som till exempel en jordbävning.
- Estetiska ändringar som sker under normal användning och åldrande (mindre repor, ändrad färg på armbandet, etc.)
- Om butiken och inköpsdatumet inte specificerats på garantin, eller om den här informationen har skrivits om.
- Om garantin inte skickas tillsammans med klockan.

Batteriutbyte faktureras även under garantiperioden. Klockan och andra delar i klockan, inklusive armbanden, kan bytas ut mot andra delar om originaldelarna inte finns tillgängliga.

Den här garantin garanterar att du kan få gratis ersättning i enlighet med villkoren häri inom den specificerade perioden och ska inte stå i vägen för eventuella lagliga rättigheter som kunden har.

PERSONLIGA UPPGIFTER
När du handlar hos Vendisa HV sparar vi vissa av dina uppgifter för att fullfölja din beställning. Vendisa HB behandlar alla personliga uppgifter konfidentiellt. Du har rätten att begära tillgång till dina uppgifter och om något är felaktigt kan du rätta eller ta bort det. Vendisa HB kan även använda cookies, till exempel för att förbättra din upplevelse på vår hemsida.

PRODUKTER
Vendisa HB har rätten att ändra priser, inkludera ytterligare kostnader, och ändra produktinformation så som bilder och erbjudanden utan förvarning. Produktbilderna och informationstexten som finns reflekterar produkten så väl som möjligt. Vi förbehåller oss rätten att fel kan uppstå och kan inte garantera att alla bilder är korrekt reflekterar exakt hur klockan ser ut. Bilderna kan variera i färg beroende av färginställningarna i din dator. Alla bilder ska endast ses som illustrativa och garanterar inte korrekt återgivning.

LEVERANS OCH AVBESTÄLLNINGAR
Vendisa HB levererar över hela världen. Leveranser görs med DHL Express och deras partners. Du har rätten att avbeställa och returnera varor genom att kontakta Lars Wivallius kundtjänst eller använda kontaktformuläret på Lars Wivallius-hemsidan inom 14 dagar efter att du har mottagit dina varor (http://www.larswivallius.com), förutsatt att varorna förblir i förpackningen i samma tillstånd som de var i när du fick dem. Kunden är dock själv ansvarig för risken att transportera returnerade varor till Lars Wivallius.

Om du som kund anser att leveransen är försenad så pass att du inte längre vill motta den är det ditt ansvar att avbeställa. I fall då beställningen redan har skickats måste kunden ta emot varan. Avbeställningen gäller inte förrän kunden har bekräftat med Lars Wivallius via mejl. Om en produkt har slutat tillverkas har Lars Wivallius rätten att avbryta ett köp och betala tillbaka summan till kunden. Lars Wivallius informerar då kunden om en annan eller likvärdig vara om det finns en.

KLAGOMÅL
Det är viktigt att du som kund noga kollar igenom varan/produkten när du får din beställning för att bekräfta att produkterna är korrekta och inte har skadats. Om din produkt har skadats i transport, oavsett om skadan är synlig eller ej, måste du rapportera detta så snart som möjligt till det företag som har hand om leveransen. Om du upptäcker att en produkt är skadad när du får den eller att varan inte är vad du beställde bör du även kontakta oss direkt inom 30 dagar från att du mottagit produkten.

Alla klagomål måste göras till vår kundtjänst via kontaktformuläret på vår hemsida (http://www.larswivallius.com). Var god ange beställningsnummer och anledningen till klagomålet så återkommer vi inom kort med instruktioner på hur du kan returnera varan. Produkter som inte fungerar och skickas tillbaka till Vendisa HB måste hanteras som om de var felfria. Det är i alla returneringsfall extremt viktigt att varan paketeras på ett sådant sätt att den inte kan skadas i transport. Vendisa HB förbehåller sig rätten att byta ut varor med fel till samma modell. Om varan har slutat tillverkas kommer kunden att få pengarna tillbaka.

FORCE MAJEURE
Vendisa HB ska fritas från ansvar vid skador och andra straff vid misslyckande att leva upp till detta avtal om de förhindrats eller försenats på grund av förhållanden utom deras kontroll. Det här fritagandet ska inkludera ingripande från staten, nya/ändrade lagar, brist på stat, krig, brand, översvämning, störningar inom arbetskraft, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport eller väderförhållanden, eller brist på leverans från leverantörer, samt om företaget är utsatt för kriminella aktiviteter som stör företagets operationer.

INTELLEKTUELL EGENDOM
Alla rättigheter till intellektuell egendom så som varumärkesskydd och copyright, på hemsidan och i det material som publiceras, ägs av Vendisa HB eller dess licensinnehavare. Alla användning av hemsidan och dess innehåll, inklusive att kopiera och lagra sådant material helt eller delvis, annat än för personlig icke-kommersiell användning, är förbjuden utan tillstånd från Vendisa HB.

RETURRÄTT
Vår policy gäller i 14 dagar. Om 14 dagar har passerat sedan du gjorde ditt köp kan vi tyvärr inte byta ut eller återbetala varan.

För att vara berättigad till att returnera en vara måste varan vara oanvänd och i samma tillstånd som du fick den i. Den måste vara i den ursprungliga förpackningen.

ÅTERBETALNING (om gällande)
När vi har mottagit din returnerade vara och inspekterat den skickar vi ett mejl för att informera dig om att vi har mottagit din returnerade vara. Vi informerar även om din återbetalning godkänts eller om den avslås.

Om du får godkänt kommer din återbetalning att behandlas och kredit kommer automatiskt att skickas till din ursprungliga betalningsmetod, inom ett visst antal dagar.

Sena eller uteblivna återbetalningar (om gällande)
Om du inte har mottagit en återbetalning, kolla först ditt konto igen. Kontakta sedan din kortleverantör, det kan ta lite tid innan pengarna officiellt mottas.

Kontakta sedan din bank. Ofta kan det vara en behandlingsperiod innan en återbetalning får igenom. Om du har gjort allt detta och fortfarande inte har mottagit några pengar, var god kontakta info@larswivallius.com.

UTBYTE (om gällande)
Vi byter endast ut varor om de är felaktiga eller skadade. Om du behöver byta ut varan till samma vara, skicka ett mejl till info@larswivallius.com och skicka produkten till: kirunagatan 78 Vällingby SE 16268.

FRAKT
För att returnera din vara, kontakta först info@larswivallius.com för returfrakt eller skicka varan till: Kirunagatan 78 Vällingby SE 16268.

Beroende på var du bor kan det variera hur lång tid det tar innan du får din nya vara.

ANVÄNDARINNEHÅLL
Hemsidan www.larswivallius.com kan innehålla material skapat av användarna från till exempel sociala medier. Vendisa HB har ingen äganderätt för sådant material (bilder, videoklipp, osv) och tar inget lagligt ansvar för det. Om du misstänker ett brott mot copyright eller andra rättigheter, eller på annat vis störs av sådant material, var god kontakta vår kundtjänst.

FÖRFLYTTNING AV ÄGANDE
Alla produkter förblir Vendisa HB:s egendom tills full betalning har mottagits.

BEDRÄGERI
Alla försök till bedrägeri rapporteras till polisen och Vendisa HB förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om några misstankar uppstår.

GÄLLANDE LAGAR
Dessa villkor och användningen av hemsidan www.larswivallius.com styrs av svensk lag. I den utsträckning som lagen tillåter ska svenska domstolar ha exklusiv rätt att lösa eventuella tvistemål från dessa villkor och användningen av hemsidan. Vendisa HB har rätten att åtala en användare där han/hon bor.

MOMS
Priser inkluderar moms när du beställer till länder inom EU. Beställningar till länder utanför EU (förutom Norge och USA) kan behöva betala moms, importskatt och/eller andra skatter, vilka räknas ut när ditt paket når ditt land. Vendisa HB tar ingen moms, importskatt och/eller andra skatter för beställningar till länder utanför EU och vi kan inte förutspå hur mycket du kan komma att behöva betala. Om sådana extra utgifter uppstår måste de betalas för att ditt paket ska komma igenom tullen. Var god kontakta ditt lokal tullkontor för mer information.

Vendisa HB kan ändra dessa villkor då och då. Varje gång du beställer hos oss gäller de villkor som är aktuella just då som ett avtal mellan dig och Vendisa HB. Du bör därför periodiskt besöka den här sidan och granska villkoren som de står just då och till vilka du är bunden.


  • Senast uppdaterad: 2020-01-02